SAZNAJEMO

Skupština ZDK: Vlasta Kalas predsjednica, Vedran Kaser dopredsjedavajući Kluba Hrvata

SDA predložila kandidate HDZ-a

S konstituirajuće sjednice Skupštine ZDK. D. Pa.

D. Pa.

29.11.2018

Neposredno prije nastavka konstituirajuće sjednice Skupštine ZDK danas je održan sastanak Kluba Hrvata, na kojem je za predsjednika izabrana Vlasta Kalas (DF), dok je za dopredsjedavajućeg izabran Vedran Kaser (SDP), saznaje “Avaz”. 

Posebno je interesantno što na sastanak nije došao HDZ s Ivom Tadićem na čelu, koji je ujedno bio njihov prijedlog za predsjednika Kluba Hrvata, niti su istakli kandidaturu za predsjednika i njegovog zamjenika.

Interesantno je i to da je Mirela Bukva (SDA) za predsjednika i njegovog zamjenika predložila kandidate HDZ-a, međutim, ovaj prijedlog na kraju nije prošao. Uprkos ovom prijedlogu, na kraju je izabrana probosanska opcija. 

Sastanku Kluba Hrvata prisustvovali su Hrvati iz SDP-a (dva zastupnika), Demokratska fronta (jedna zastupnica), Naša stranka (jedna zastupnica), Savez za bolju budućnost (jedan zastupnik) i SDA (jedna zastupnica).

Podsjetimo, nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine ZDK zakazan je u 10 sati, kada će biti izabrani predsjedavajući i njegovi zamjenici u Skupštini. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.