ŠOKANTNO

Vođa lovaca na pedofile za "Avaz": Manijaci nas traže i prijete nam ubistvima

Grupa od desetak građana okupljena oko organizacije „Stop pedofiliji SP“ raskrinkava manijake iz zemalja bivše Jugoslavije

Manijaci žele stupiti u seksualni odnos s djetetom. Ilustracija

Piše: Dž. BULBUL

29.11.2018

Seksualni manijaci svoje žrtve, nažalost, one najmlaće, sve češće pronalaze na društvenim mrežama.  Roditelji često ne znaju šta dijete radi za računarom ili mobitelom, pa tako maloljetnici nerijetko upadnu u kandže poremećenih osoba, koje ordiniraju u virtuelnom svijetu. 

Kao odgovor na izopačene grupe, u Srbiji je osnovana neprofitna organizacija „Stop pedofiliji SP“, koja djeluje u dubokoj ilegali. Srbijanski lovci na pedofile stalno su izloženi prijetnjama smrću, ali ne posustaju u cilju da pedofile raskrinkaju i „predaju“ u ruke policije.

Poremećene osobe

Grupa od desetak građana okupljena oko organizacije razotkriva manijake iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Makedonije i Slovenije, objavljuje njihove fotografije i prepisku razgovora koje su samoinicijativno razmjenjivali s izmišljenom 13-godišnjom djevojčicom iza čijeg profila stoji tim „Stop pedofiliji SP“.

Jedan od idejnih tvoraca i osnivača ove organizacije (identitet poznat redakciji) otkrio nam je kako su krenuli s radom prije nekoliko godina, i to nakon razgovora s prijateljima, porodicom.

- Mnogi su nam govorili da se njihovoj djeci na društvenim mrežama javljaju razne poremećene osobe. Nažalost, kasnije se desio niz napada na djecu, od silovanja do ubistava, kako u Srbiji tako i u regionu, što nas je veoma potreslo. Ipak smo mi obični ljudi, ne možeš biti imun na to. Tada smo odlučili reagirati, djelovati preventivno i upozoriti javnost kako se takvo što više nikad ne bi dogodilo - rekao nam je jedan od osnivača.

Tako su tajno osnovali organizaciju, kroz koju su povezali region i nacije u borbi protiv neprijatelja djece. Njihove prave identitete niko ne zna, dok im je Facebook stranica „Stop pedofiliji SP“ preplavljena pohvalama roditelja. Za vrlo kratko vrijeme njihove metode rada pokazale su se kao vrlo efikasne.

- Djelujemo iz ilegale. Raskrinkali smo na stotine pedofila, ali objavimo samo neke od njih. Imamo lažne, navodne profile djevojčica, koji su aktivni 24 sata. Nikad ne kontaktiramo prvi, čekamo da manijaci pošalju zahtjev. Neki su u početku suzdržani, neki direktni. Strašno je što većini ne bi smetalo da stupe u seksualni odnos s djetetom - rekao je naš sagovornik.

Slučajeva je mnogo, ali, kako je naglasio, najgori su oni kada predator svjesno poziva dijete da prenoći kod njega.

- Spreman je da dođe po dijete služeći se gnusnim lažima i traži da ono laže roditeljima. Djevojčicama obećavaju svašta. Takvi slučajevi zavređuju posebnu pažnju i procedure - kazao je jedan od osnivača.

Kome smetamo

Prijetnje im dolaze sa svih strana. Prijete i manijaci i njihove porodice, prijatelji, pa i istomišljenici. O svemu obavještavaju policiju.  

- Na Facebooku organizirano prijavljuju naše objave. Kome mi to smetamo? Prijete da će nas pronaći i ubiti. No, opasnosti smo svjesni - kaže naš sagovornik.

Naglasio je da vrlo dobro sarađuju sa svim policijama u regionu.

- Po pitanju efikasnosti, treba pohvaliti MUP-ove u BiH, ali svaka policija u regionu, kao i tužilaštva, rade svoj posao na najbolji način u oblasti ovih krivičnih djela.

Pet godina zatvora za obljubu učenice 

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Okružnog suda u Prijedoru kojom je B. B. (30) iz Bosanske Dubice osuđen na pet godina zatvora za obljubu učenice osnovne škole. Manijak je u to vrijeme četrnaestogodišnju djevojčicu iskoristio u proljeće 2014.

Prethodno joj se udvarao, poklanjao čokolade i cvijeće. Kada je stekao njeno povjerenje, ugovorio je sastanak. Krajem maja 2014. došao je po učenicu ispred osnovne škole, koju je pohađala, te ju je odvezao u jedno mjesto na području Bosanske Dubice, gdje je s nje skinuo odjeću i obljubio je.

Raskrinkali manijake u BiH

Srbijanski lovci na pedofile otkrili su na desetine pedofila iz Bosne i Hercegovine. Tako su raskrinkali manijaka E. V. iz Velike Kladuše, S. S. iz Travnika, K. Š. iz Visokog, K. K. iz Gračanice, S. P. iz Zenice, S. T. iz Brčkog i mnoge druge.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.