IMENOVANJE

Aldin Šljivo zamijenio Nermina Mandru na mjestu načelnika općine Kakanj

Političku karijeru gradi u OO SDA Kakanj, gdje je obavljao funkciju predsjednika Asocijacije mladih ove stranke

Mladi uspješni menadžer KSC-a Kakanj. Kakanjinfo.com

Kakanjinfo.com

29.11.2018

Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Kakanj dosadašnji načelnik općine Kakanj Nermin Mandra dao je ostavku na ovu dužnost zbog odlaska na dužnost zastupnika u Zastupničkom danu Parlamentarne skupštine BiH. 

Općinsko vijeće Kakanj je za vršioca dužnosti načelnika imenovalo Aldina Šljivu, dosadašnjeg direktora Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj.

Aldin Šljivo je rođen 30. novembra 1987. godine u Zenici. Osnovnu i srednju školu završio je u Kaknju, a Ekonomski fakultet u Zenici. Profesionalnu karijeru počinje u GTUD DEELA d.o.o. Kakanj, gdje je radio kao pripravnik, a potom i kao referent i rukovodilac ekonomskih poslova.

Godine 2015. biva imenovan na funkciju direktora JU Kulturno-sportski centar Kakanj. Ustanova za kulturu i javno preduzeće za sport koje će biti poslije pripojeno ustanovi tada su bili gotovo pred stečajem, da bi dolaskom Aldina Šljive za direktora doživjeli sjajne rezultate rada i poslovanja, obnovu dvoranskih kapaciteta, proizvodnju i "izvoz" kulturnih proizvoda, oživljavanje ponude Ponijera, osnivanje Muzeja Kaknja i Gradske galerije, izgradnju nove sportske dvorane…

Političku karijeru gradi u OO SDA Kakanj, gdje je obavljao funkciju predsjednika Asocijacije mladih ove stranke, potom predsjednik Asocijacije mladih na kantonalnom nivou, a trenutno je potpredsjednik Općinskog odbora ove stranke. 

Vijećnik je u Općinskom vijeću Kakanj u dva mandata. Od 2012. godine obavlja dužnost predsjednika Odbojkaškog kluba "Kakanj 78".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.