SASTANCI

Mektić - Koč: Zbog terorističkih izazova važno jačanje odnosa policije BiH i Turske

Dogovorena posjeta delegacije Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Ankari

Uspostavljena saradnja sa Crvenim polumjesecom Turske. Arhiv

Fena

29.11.2018

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić sastao se danas u Sarajevu s ambasadorom Turske Haldunom Kočem (Haldun Koç), s kojim je razgovarao o unapređenju saradnje u oblasti sigurnosti.

- Istaknuto je da je taj segment saradnje izuzetno važan za obje države, zbog zajedničkih sigurnosnih izazova, ali i činjenice da se konstantno povećava broj turističkih posjeta između dviju zemalja. Koliko Ambasada Turske pridaje značaj toj oblasti, govori i činjenica da je nedavno imenovan i savjetnik sa sigurnost - naglasio je ambasador Koč.

Naglašeno je da je zbog terorističkih izazova i prijetnji izuzetno važno jačanje odnosa policija BiH i Turske u cilju brže razmjene podataka i informacija. Zbog toga je dogovorena posjeta delegacije Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Ankari, gdje će s kolegama iz turske policije razgovarati o budućoj operativnoj saradnji.

Koč je upoznao Mektića da je Crveni polumjesec Turske uspostavio saradnju s Crvenim križem BiH te osigurao pomoć za migrante koji se nalaze u prihvatnim centrima u BiH, prvenstveno u Unsko-sanskom kantonu, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.