SARAJEVO

Dodijeljene tradicionalne nagrade "Medis Awards 2018.": Među laureatima i dr. Amra Šakušić iz BiH

Svi ovogodišnji laureati. S. Saletović

E. K.

29.11.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Kompanija "Medis" već petu godinu zaredom dodijelila je međunarodne nagrade "Medis Awards" za izuzetna primjenjiva dostignuća u medicini i farmaciji.

Dodjela nagrada održana je u sarajevskom Narodnom pozorištu, a prisustvovao je veliki broj okupljenih istraživača, ljekara, farmaceuta i ostalih zvanica.

Nagrade "Medis Awards" u devet terapijskih područja dobili su: za neurologiju dr. Dejan Georgijev iz Slovenije, za reumatologiju dr. Peter Vinče Balint (Vince) iz Mađarske, za intenzivnu njegu i anesteziju dr. Amra Šakušić iz BiH, za gastroenterologiju dr. Dino Tarabar iz Srbije, za pedijatriju dr. Mario Ćuk iz Hrvatske, za ginekologiju dr. Miro Šimun Alebić iz Hrvatske, za oftalmologiju dr. Ivan Škegro iz Hrvatske, za pulmologiju i alergologiju dr. Vesna Grivčeva-Panovska iz Makedonije i dr. Sofija Lazar (Zsofia) iz Mađarske te za farmaciju Marin Jukić iz Srbije.

Prisutnima su se obratili direktor Upravnog odbora “Medisa” Tone Strnad i predsjednik žirija dr. Matija Tomšič.

Ove godine stručnjaci iz osam država – Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije – na međunarodni natječaj za Medis Awards 2018. poslali su čak 156 prijave za 9 različitih terapijskih područja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.