ODLUKA Obuhvaćeni najviši zvaničnici u visokom obrazovanju

Tužilaštvo SBK donijelo naredbu o obustavljanju istrage u predmetu "Univerzitet u Zenici"

Istraga o zloupotrebi položaja, koja je obustavljena, usmjerena protiv sadašnjeg rektora UNZE Damira Kukića

Piše: Direktno.ba

Istraga o zloupotrebi položaja obustavljena

Foto: Ilustracija


Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona donijelo je naredbu o obustavljanju istrage u predmetu “Univerzitet u Zenici” kojom su bili obuhvaćeni najviši zvaničnici Univerziteta u Zenici, prenosi Direktno.ba. 

Istraga o zloupotrebi položaja, koja je obustavljena, usmjerena protiv sadašnjeg rektora UNZE Damira Kukića te predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Senata UNZE Ilhana Bušatlića i Alaudina Brkića, otvorena u Tužilaštvu SBK u januaru ove godine, uslijedila je nakon prijave advokata profesora s Univerziteta u Zenici Suvada Isakovića, koji trenutno obavlja i dužnost predsjednika Upravnog odbora Univerziteta u Zenici. 

Da su saznanja tačna, potvrdio nam je zamjenik predsjedavajućeg Senata UNZE Alaudin Brkić, koji je izrazio zadovoljstvo konačnim ishodom istrage u Tužilaštvu SBK za koju naglašava da je od početka montirana radi pritiska na rukovodstvo Univerziteta u Zenici.

– Pravosudni organi su uradili svoj dio posla. Sve je tu rečeno, a mi nismo željeli o ovom procesu ništa govoriti prije odluke nadležnih organa koje smo pustili da bez ikakvih pritisaka i utjecaja urade svoj dio posla. Odluka je očekivana i jedina moguća u ovoj montiranoj istrazi. Nastavljamo i dalje raditi kako smo i do sada, a to je po važećim zakonima i aktima Univerziteta u Zenici, bez dopuštanja bilo kakvih pritisaka, ucjena i u interesu naših studenata i profesora - kratko je prokomentirao dekan Ekonomskog fakulteta i zamjenik predsjedavajućeg Senata UNZE, prof. dr. Alaudin Brkić, zaključuje Direktno.ba.

NA VRH