NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Zatvara se obruč oko ubica

Avaz.ba

1.12.2018

Hapšenjem 20-godišnjeg Miloša Obradova, pripadnika automafije s Pala, istražitelji zatvaraju obruč oko ubica Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, sarajevskih policajaca.

U današnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“ pročitajte šta je istražiteljima rekla Tanja Vukoje iz Gruda, supruga Bože Vukoje. Donosimo i detalje istrage.

Erik Džordž Nelson (Eric Georege Nelson) bit će u ponedjeljak, 3. decembra, i formalno potvrđen u Senatu, gornjem domu parlamenta Sjedinjenih Američkih Država, za ambasadora u BiH. Donosimo detalje ko je Erik Džordž Nelson i koje su njegove smjernice rada u BiH.

Pročitajte Komentar dana Fadila Mandala, glavnog i odgovornog urednika „Dnevnog avaza“, pod nazivom „Snovi babe Šefika“.

Džaba nam što su kod nas PDV i akcize među najnižim na Starom kontinentu. Zbog lošeg standarda i niskih plaća pročitajte koji smo u Evropi po skupoći rezervoara.

Bili smo u Velečevu kod Ključa. Naš reporter donosi priču o migrantima koji noći provode na minusima.

- Zima je teška i reže kosti – rekli su nam, između ostalog, migranti.

U rubrici Teme donosimo reakcije nakon apela grupe profesora za spas UNSA-e. Pročitajte šta su rekli prof. dr. Nedžad Mulabegović, bivši rektor Univerziteta u Sarajevu (UNSA), profesor Salih Fočo i prof. Marinko Pejić.

Na pomolu je novi skandal. Otkrivamo hoće li Medicinski fakultet bojkotirati svečanu dodjelu diploma.

Naser Orić, ratni heroj odbrane Srebrenice, i njegov saborac Sabahudin Muhić oslobođeni su svih optužbi Tužilaštva BiH, koje ih je teretilo za ratne zločine počinjene na području općine Srebrenica u julu 1992. godine. U Izjavi za naš list Orić je, između ostalog, poručio:

„Ovo je bitka manje, neće me pustiti na miru!“

U rubrici Mozaik donosimo zabrinjavajuće podatke. Virus se širi, a vakcina nema dovoljno. U FBiH do sada su registrirane 2.953 osobe oboljele od bolesti sličnih gripi, a u RS 494.

Za naš list je potvrđeno da selektor državnog tima Robert Prosinečki jučer nije izašao iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), kako se to špekuliralo početkom sedmice u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine. Otkrivamo do kada ostaje u bolnici.

Novinari Crne hronike otkrivaju od čega su u Banjoj Luci umrli Goran Grahovac (45) i Vladimir Karanović (45), koji su u samo dva dana pronađeni mrtvi u Banjoj Luci i Laktašima. Pročitajte i detalje pretresa Srednje škole “Dr. Husein Džanić” u Velikoj Kladuši te šta su pronašli policajci.

Ne propustite i detalje dramatične potrage na sarajevskim dobrinjskim ulicama za optuženim Adnanom Tahirovićem.

Naša novinarka Jet-seta otkriva sve detalje vjeridbe Elvedine Šehić i Amira Spahića. Pročitajte ko će im biti kum na svadbi i na koji način je Spahić zaprosio Šehić.

Na stranama Sporta pročitajte šta očekuje golman lidera s Koševa Vladan Kovačević uoči današnjeg duela s Čelikom u okviru 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, kojim se završava jesenji dio sezone.

Nove padavine i minusi, novi problemi na bh. stadionima. Obišli smo neka od njih te pročitajte kakvu smo situaciju zatekli i šta na sve to ima reći Jasmin Baković, generalni sekretar Nogometnog saveza BiH. Pitamo: Je li ispravno razmišljanje da NSBiH treba ulagati u terene i infrastrukturu i je li NSBiH to u mogućnosti?

U toku je istraga o spornom meču Prve lige FBiH Velež – Novi Travnik, međutim, jedan fudbaler, koji je to sve i zatalasao, napustio je Vitez i državu.

Teniski centar “Memorial Drive” u Adelejdu odabran je za odigravanje susreta teniskih reprezentacija Australije i Bosne i Hercegovine 1. i 2. februara naredne godine u okviru kvalifikacija za finalni turnir svjetske grupe Dejvis kupa. Donosimo detalje novog modela odigravanja Dejvis kupa, u kvalifikacijama koje su na rasporedu početkom februara 2019. godine.

Ne propustite i revijalni redovni politički prilog "Sedmica", u kojem donosimo mnoštvo interesantnih tema.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.