PREGOVORI

Nikšić: Prije formiranja vlasti Bh. blok će tražiti usvajanje seta zakona

Čović ima pravo tražiti šta želi, ali i naše pravo je da kažemo da je to što oni traže retrogradno, kazao je predsjednik SDP-a

S prethodnog sastanka. A. Durgut

Avaz.ba

1.12.2018

Da bi bilo ko računao da pravi vlast s Bh. blokom, morat će prethodno usvojiti set zakona koji će biti ključni za poboljšanje stanje u BiH - od presude ''Sejdić-Finci'' i elektronskog glasanja, do zakona koji se odnose na antikorupciju, rekao je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić u emisiji na BH Nova TV u petak navečer.

On je kazao da su relativni pobjednici izbora u BiH SDA, HDZ i SNSD u Republici Srpskoj i da oni trebaju formirati vlast, ali, dodao je Nikšić, to ne znači da će Bh. blok sjediti skrštenih ruku, već da će nastaviti razgovarati sa svojim partnerima, a razgovori će se voditi i s HDZ-om te sa SDA.

- Nekoliko puta sam rekao koja je pozicija SDP-a i Bh. bloka - Čović ima pravo tražiti šta želi, ali i naše pravo je da kažemo da je to što oni traže retrogradno i uvodi nove diskriminacije u Izborni zakon - rekao je Nikšić.

Ističe da u svakom slučaju treba nastaviti razgovarati i tražiti rješenja jer se nijedan zakon ne može donijeti jednostrano.

- Naš cilj je da BiH doživi ekonomsku obnovu, kao i to da svi građani imaju osnovni paket medicinske usluge i veće minimalne plaće - kaže Nikšić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.