SARAJEVO

Promocija 5.246 diplomanata i magistranata u Zetri, bez studenata Medicinskog fakulteta

Postigli smo velike stvari i pokrenuli nove projekte, kazao je Škrijelj

Sa današnje promocije. M. Kadrić

Amra Sprečaković

1.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+16

U olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" danas je održana promocija za 5.246 diplomanata i magistranata s Univerziteta u Sarajevu.

Kako je ranije pisao "Avaz", studenti Medicinskog fakulteta nisu prisustvovali današnjoj promociji, iza čijeg bojkota stoji dekanesa Semra Čavaljuga.

Manifestaciju je otvorio rektor Univerziteta Rifat Škrijelj, a obratit će se i predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić.

Svim svršenim studentima prvog, drugog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija diplome će biti uručene u olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch“, a na svečanosti će biti uručena i posebna priznanja Univerziteta u Sarajevu: Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu, Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu i Povelja Univerziteta u Sarajevu.

Najuspješniji studenti prvog i drugog ciklusa studija i integriranog studijskog programa I i II ciklusa, njih 181, primit će posebna priznanja.

- Postigli smo velike stvari i pokrenuli nove projekte, kao što je zapošljavanje 150 najboljih studenata. Volite svoju zemlju i ostanite u njoj, vi ste nosioci procesa i reformi. Čestitam vama i vašim roditeljima i onima koji su vas podržavali u vašem putu ka uspjehu - kazao je Škrijelj.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić kazao je diplomantima kako su upravo oni budući lideri ove države.

Kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko kratko je čestitao svim diplomantima putem videoporuke.

- Svi danas budite ponosni, jer ste obrazovanje stekli na najstarijem univerzitetu u Bosni i Hercegovini. Neka naši putevi i karijere budu smjernice svima koji žele upisati naš univerzitet - kazao je Džeko.

Harun Išerić, najbolji magistrant i dobitnik Zlatne značke, kazao je da mu je izuzetna čast govoriti pred kolegama, profesorima s najstarijeg univerziteta BiH.

- Zahvalnost pripada našim profesorima, zaposlenicima, a posebna zahvalnost pripada roditeljima koji trebaju biti ponosni na svoju djecu zbog njihovog uspjeha. Univerzitet koji je slobodan i neovisan je temelj naše države. Ulaganje u istraživanja je investicija u sigurnu budućnost naše zemlje. Ostvariti uspjeh u društvu prepreka je uspjeha za sve nas. Nemojmo ići vani, nego ostanimo i gradimo BiH zajedno, jer smo se za ovo školovali. Budimo promjena koju želimo vidjeti u svijetu - kazao je Išerić.

(VIDEO: Amra Sprečaković)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.