SARAJEVO

Pacijenti se nisu žalili, otpušteni su zdravi

Ističu i da se u svim bolnicama pružaju usluge po međunarodnim standardima

Dr. Šahin: Izveo operacije u Istanbulu

Piše: A. Nu.

2.12.2018

Optužbe koje je na rad bolnice u Istanbulu „Medical Park“ i doktora Sonera Šahina iznio ugledni sarajevski ortoped Mirza Biščević, jučer su odbacili iz ove zdravstvene ustanove.  

U reakciji koju su poslali na adresu „Avaza“ navode da ova prestižna ustanova sa svojom 31 podružnicom pruža najbolje usluge za 2,5 miliona osoba, od čega 50 hiljada za pacijente iz inozemstva.

- Liječenje dva pacijenta E. S. i E. M. isplanirano je u skladu sa njihovim dijagnozama. Njihove operacije uspješno su izvedene u skladu s planom, u toku liječenja i nakon toga nije bilo nikavih komplikacija. Pacijenti su otpušteni zdravi i zadovoljni, bez ikakvih pritužbi – navedeno je, između ostalog, u ovoj reakciji.

Ističu i da se u svim bolnicama pružaju usluge po međunarodnim standardima.

- Već četvrt stoljeća pružamo usluge u korist pacijenata i u skladu s medicinskim propisima kako bismo čuvali zdravlje ljudi, pritom pratimo zahtjeve medicinske struke kako bismo postigli maksimalno zadovoljstvo. Baš kao i u slučaju naših pacijenta iz BiH – navodi se u reakciji.

Doktor Biščević ustvrdio je da 14-godišnjem E. S. „operacija nije urađena kako treba“ te je naveo da se ponovo mora uraditi zahvat, upozoravajući da „ako se to ne desi, dijete će ostati s kičmom fiksiranom u neoptimalnom položaju“.

- Čudim se da se E. S. nije vratio u kolicima, kako je to nestručno urađeno – izjavio je dr. Biščević, navodeći da je i u slučaju E. M. operacija urađena nestručno.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.