SARAJEVO

Zapošljavanja u "Elektrodistribuciji" išla preko Safeta Bibića

Arhiv

Piše: A. Č.

3.12.2018

U nastavku suđenja u predmetu "Bosna", jutros su saslušani svjedoci optužbe Sanel Kladanjić i Elvir Džambegović.  

Svjedok Kladanjić je rekao da je vodio razgovore s optuženim Safetom Bibićem u vezi s poslom u "Elektrodistribuciji".

- Dolazio je u firmu u kojoj sam tada radio. Rekao je da će vidjeti nešto za suprugu, ali i mene. Nije mi rekao na koji način. Susreli smo se nekoliko puta, donosio sam mu diplome i biografije, a on bi rekao da ćemo se čuti – kazao je Kladanjić.

Prema njegovim riječima, Bibić ga je obavijestio da je izašao konkurs za posao u „Elektrodistribuciji“ za mjesto elektromontera te da je tamo odnio dokumente, ali je konkurs poništen.

- Od Bibića sam saznao da će biti i drugi konkurs. Odnio sam dokumente i obavijestio ga da sam predao papire, pa ako šta može, da pogura. Kasnije su me nazvali iz kadrovske službe i rekli da sam prošao, a tražili su da izvadim ljekarsko uvjerenje. Nazvao sam Safeta, čestitao mi je - naveo je svjedok i dodao da je dobio ugovor na pet mjeseci.

Naglasio je i kako Bibić nikakvu protuuslugu od njega nije tražio.

Drugi svjedok Elvir Džambegović je ispričao da je tražio posao te je u jednom od razgovora spomenuo da bi volio da to bude državna firma, a prijatelj mu je kazao da će “nešto oko toga vidjeti”.

- Zvali su me iz "Vodovoda" i rekli da sam dobio posao. Zahvalio sam jer sam u međuvremenu zasnovao odnos u drugoj firmi. U "Vodovod" nisam nikada predavao dokumente – rekao je svjedok.

Nastavak suđenja zakazan je za 10. decembar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.