POLITIKA

Džaferović - Ivancov: Odnosi BiH i Ruske Federacije dobri

Postoji prostor za unapređenje u oblasti ekonomije i kulture, a u narednom periodu će biti povećana robna razmjena između dviju zemlje

Ivancov i Džaferović. Fena

Fena

3.12.2018

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović danas je s ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim razmijenio mišljenja o bilateralnim odnosima dviju zemalja, saglasivši se da su oni dobri, ali da ima prostora za njihovo unapređenje u oblasti ekonomije i kulture.

Džaferović je izrazio očekivanja da će u narednom periodu biti povećana robna razmjena između dviju zemalja te da će se postepeno smanjivati disbalans koji je u ovom trenutku izrazito negativan za BiH.

Razgovarano je i o političkim procesima nakon općih izbora u Bosni i Hercegovini. Džaferović je ocijenio da je potrebno uspostaviti široke programske koalicije na svim nivoima vlasti od stranaka koje su pobjednice izbora.

Džaferović je zahvalio Ivancovu lično, ali i drugim zvaničnicima Ruske Federacije na čestitkama povodom izbora u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.