TUZLA Zbog opravdanog izostanka

Odgođeno suđenje Vesni Švancer: Svjedokinja Džafić u Austriji

E.Sk
05.12.2018 11:22

Foto: Avaz

Zbog opravdanog izostanka svjedokinje Azre Džafić, suđenje Vesni Švancer u Općinskom sudu Tuzla prolongirano je za 10. decembar u 13 sati.  

Vesni Švancer se sudi prema optužnici Tužilaštva TK zbog postojanja osnovane sumnje da je kao dopredsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta FBiH počinila krivično djelo udruživanje zbog činjenja krivičnih djela, u stjecaju s produženim krivičnim djelom zloupotreba položaja i ovlasti te krivično djelo prevara.

Optužnica je potvrđena i protiv Azre Džafić (31) iz Visokog, vozačice u Parlamentu FBiH, zbog krivičnog djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela i produženog krivičnogdjela zloupotreba položaja i ovlasti.

U optužnici je obrazloženo da je Švancer formirala udruženje, u kojem su bile Azra Džafić i još neke njima poznate osobe ih, da bi u postupku dodjele i isplate nepovratne pomoći građanima i neprofitnim organizacijama u FBiH, iz planiranih sredstava budžeta Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, uvjetovali da im vrate veći dio isplaćenih sredstava.

Oglasi

NA VRH