MANIFESTACIJA

"Zimski grad" uskoro u Tuzli: Posjetioce očekuje bogat i zanimljiv program

Od 7. decembra do 7. januara

Tuzla: Prošlogodišnja zimska čarolija. Ahmet Bajrić Blicko

Lejla Ilić Osmančević

5.12.2018

S današnje pres-konferecije. Ahmet Bajrić Blicko

Na Trgu slobode u Tuzli u petak će zvanično biti otvoren "Zimski grad", koji će trajati od 7. decembra do 7. januara. Organizatori ovogodišnje manifestacije su "Magic Factory", "Life style", "Venus Amica", ali uz podršku Grada Tuzle.  

Za razliku od prošle godine, manifestacija će biti i dnevnog karaktera. Za najmlađe su predviđeni predstave i podjela novogodišnjih paketića. ''Zimski grad'' sadržavat će veliki broj drvenih kućica u kojima će se služiti raznovrsna ponuda pića i poslastica.

- Cilj nam je da razvijemo i zimski turistički život i s tim u vezi napravili smo "Zimski grad". Svake večeri posjetioci će uživati uz muzičke izvođače, a tokom dana organizirat će se stand-up komedije i predstave za djecu - rekao je Boris Balta, jedan od organizatora manifestacije.

Brojna kulturno-umjetnička društva nastupit će u okviru manifestacije. Već 10. decembra nastupit će Goca Tržan, za 11. decembar planirano je gostovanje Al Dina, a ''Crvena jabuka'' nastupit će 26. decembra, kao i mnogobrojni tuzlanski bendovi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.