SUKOBI

Ajnadžić: Mi saniramo, a Direkcija je nadležna; Kovač: To nije naš, nego posao Općine Centar

A. TABAK

5.12.2018

Sanacija oštećenih ploča u ulici Maršala Tita počela je ko zna koji put. Posljednji put su mijenjane u aprilu i nikada posao nije urađen do kraja.   

Osiguran novac

Zanimljivo je da su radnici firme „Sela“ počeli s obnovom oštećenih ploča u ovoj ulici na dijelu od Vječne vatre do Trga djece Sarajeva, a da je radove platila Općina Centar.

Iz Općine su jučer kazali kako su u nekoliko navrata izdvajali novac za sanaciju oštećenja, te je načelnik Nedžad Ajnadžić ponovo donio odluku da se osigura novac i sanira ono što je u nadležnosti Direkcije za ceste KS.

- Dosta smo čekali da nadležni riješe ovaj problem i sada ćemo mi uraditi posao koji je trebao uraditi neko drugi. Međutim, nama je najbitnija sigurnost građana, a u onakvom stanju šetnica više nije bila sigurna za pješake jer se u svakom trenutku neko mogao povrijediti – rekao je, između ostalog, Ajnadžić.

Odgovorni za cestu 

Dok načelnik Ajnadžić tvrdi kako je Direkcija za puteve trebala obaviti ovaj posao, s druge strane direktor Direkcije Selmir Kovač ističe da šetnica nije u njihovoj nadležnosti.

- Prema Odluci Federalnog ministarstva za promet i komunikacije u našoj nadležnosti je samo cesta, a trotoari nisu. Na području bilo koje općine, mi trotoare ne smijemo dirati i u ovom slučaju u nadležnosti su Općine Centar i ona to mora sanirati – rekao je Kovač.

Zamjena do 400 ploča

Šef gradilišta firme „Sela“, kojoj je povjeren posao, Mesud Zimić kazao je da će radnici prvo ukloniti dotrajale ploče, a zatim postaviti adekvatnu podlogu na koju će biti položene nove ploče. U okviru radova bit će zamijenjeno između 350 i 400 polomljenih i oštećenih ploča.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.