SRAMOTNO

Pogledajte kako danas izgledaju Jahorina i Bjelašnica, razlika je nevjerovatna

Svaka čast, sve čestitke onima koji su zaslužni za stanje kakvo vlada na Jahorini. Sram bi trebalo biti onih koji su odgovorni za aktuelni trenutak na Bjelašnici

O. K.

6.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9

Jedna prošla Olimpijada, jedne nadolazeće Zimske igre mladih, dvije planine i jedan grad što ih spaja.

U osvit najvećeg sportskog događaja, nakon 14. zimskih olimpijskih igara 1984. godine, dakle uoči EYOF-a 2019. kojem će, oficijelno, domaćini za dva mjeseca biti Sarajevo i Istočno Sarajevo, dvije olimpijske ljepotice, Jahorina i Bjelašnica izgledaju kao planine koje se nalaze na dva različita kontinenta. 

Naš fotoreporter posjetio je danas poprišta igara mladih i zabilježio slike - razlike u koje je teško povjerovati.


        

Podsjetimo, i Jahorina i Bjelašnica danas raspolažu istim tehničkim resursima. Da ne bi bilo zabune, Bjelašnica je takve dobre uvjete imala još prošle godine, a na Jahorini su isti osigurani uoči nastupajuće zimske sezone. Na obje planine je pao prvi pravi zimski snijeg. Čak bi se dalo zaključiti da je onaj na Bjelašnici bio viši nego na Jahorini.

Za temperature koje se bilježe posljednjih dana moglo bi se kazati da su idealne za pravljenje vještačkog snijega. I dok su na Jahorini svi resursi usmjereni ka stvaranju najboljeg mogućeg ambijenta za skijanje i sve što skijanje prati, na Bjelašnici izgleda kao da nikog, ko bi trebao raditi, nema.

Jahorina pod snijegom, Bjelašnica "k'o ničija zemlja" pod finom zelenom travom. Svaka sličnost Jahorine i Bjelašnice danas se doima nemogućom. Svaka čast, sve čestitke onima koji su zaslužni za stanje kakvo vlada na Jahorini. Sram bi trebalo biti onih koji su odgovorni za aktuelni trenutak na Bjelašnici. Ali, za sram treba i nešto drugo.

Pogledajte fotografije i videopriloge te uvjerite se o čemu je riječ.

           

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.