SASTANAK

Jusko: BiH je zemlja kreativnih i produktivnih mladih ljudi

Akademija za mlade lidere u civilnom društvu okuplja studente različitih fakulteta iz cijele zemlje

Jusko: Sretan sam što često imam priliku raditi i razgovarati s mladim ljudima. Press

Avaz.ba

10.12.2018

Polaznike Akademije za mlade lidere u civilnom društvu, predvođene predavačicom Svetlanom Cenić, u okviru studijskih posjeta modula ekonomski razvoj, ugostio je ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko.

Akademija za mlade lidere je program Omladinske fondacije "Schüler Helfen Leben" koji pruža intenzivan oblik neformalnog obrazovanja mladih ljudi, budućih lidera u BiH, odnosno nosilaca promjena u društvu.

Na sastanku s ministrom Juskom studenti su upoznati s djelokrugom rada Ministarstva te su imali priliku čuti njegova iskustva, put do pozicije ministra, prepreke s kojima se susretao i kako se s njima suočavao.

- Sretan sam što često imam priliku raditi i razgovarati s mladim ljudima. Bosna i Hercegovina je zemlja kreativnih i produktivnih mladih ljudi. Potrebno im je dati prostor za stvaranje i razvoj u vlastitoj zemlji. Oni su naša budućnost - istakao je ministar Jusko.

Akademija za mlade lidere u civilnom društvu okuplja studente različitih fakulteta iz cijele Bosne i Hercegovine i realizira se uz podršku vlade Republike Njemačke.

Ono što ovim sjajnim mladim ljudima treba je vjera da ima drugih i drugačijih od uobičajene slike o vlasti u državi, nada da će ih biti sve više i ohrabrenje da ne odustaju - istakla je Cenić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.