VIŠEGRAD

Dragan: Izudarala me knjigom po glavi Jadranka: Laže, imao je mnogo ljubavnica

Govorio mi je i da ima toliku moć da me može napraviti ludom i smjestiti u ludnicu na Sokolac, kaže Jadranka

Piše: A. ČENGIĆ

10.12.2018

Nakon što je Osnovni sud u Bijeljini zbog nasilja u porodici osudio Jadranku Ninković na uvjetnu kaznu od četiri mjeseca zatvora jer je, kako stoji u presudi, fizički nasrnula na svog supruga Dragana te mu knjigom i kablom od kompjutera nanijela povrede, kontaktirali smo i supružnike Ninković. I jedno i drugo za „Avaz“ su iznijeli svoju stranu priče. 

Više napada

Dragan Ninković, okružni tužilac iz Višegrada, kaže da ga je sada već bivša supruga napala na spavanju bez ikakvog povoda.

- Sve što se desilo piše u presudi. Bilo je napada u više navrata. Te noći izudarala me knjižurinom, a dovela je maloljetnu kćerku da to sve gleda. Očekivala je moju reakciju, da ću je udariti. Nikad je nisam udario, da jesam, ja bih krivično odgovarao. Suzdržao sam se jer nas je kćerka gledala. Htjela je da je udarim kako bih ja ispao krivac. Tada bih izgubio i posao – kazao je Dragan i dodao da su svađe među njima izbijale zbog različitih pogleda na život.

Tužilac Ninković: Prijavio suprugu da ga je istukla

S druge strane, Jadranka je demantirala sve Draganove navode.

- Nikad ga nisam udarila, a kćerka mi je svjedok. Danima nisam mogla spavati jer me tukao. Udario me šakom u desnu stranu glave i čupao za kosu. Ja sam te večeri zvala inspektoricu policije. Sutradan mi je došla u firmu, rekla sam joj da me udario. Nisu uopće reagovali na to. To je bilo desetak dana prije nego što me on prijavio da sam ga udarila.

Vrijeđao roditelje

Ističe da ju je Dragan i prije tukao, i to pred djecom, dok su živjeli u višegradskom naselju Gladica. Djeca su je, kaže, branila od njega. Dodaje kako ju je nerijetko nazivao „energetskim vampirom“ i „psihofizičkom rugobom“.

Faksimil presude

- Vrijeđao je moje roditelje govoreći da su fukare i bijednici, iako svi znaju da su oni čestiti ljudi. Govorio mi je i da ima toliku moć da me može napraviti ludom i zatvoriti na Psihijatrijsku kliniku Sokolac. Sve to je radio zato što je imao mnogo ljubavnica, a neke su bile i 30 godina mlađe – dodala je Jadranka.

Priznala zbog djece  

Uvjetnu osudu dobila je na osnovu sporazuma o priznanju krivice, a ona kaže da je krivicu priznala zbog djece koja već dvije godine žive pod stresom.

- Djecu je zapostavljao, imam poruke u kojima im je poželio smrt. Da bih njih poštedjela, sve sam priznala. Vodila sam ih kod psihologa – kaže je Jadranka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.