PREDSJEDNIŠTVO BIH

Hoće li Zoran Tegeltija biti novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH

Radmanović ranije izjavio da će se to znati kada Predsjedništvo završi svoj dio posla

Predsjedništvo BiH: Počinju konsultacije. Arhiv

S. D.

11.12.2018

U zgradi Predsjedništva BiH u 14 sati počet će konsultacije o imenovanju mandatara za sastav novog Vijeća ministara BiH.Poziv za konsultacije predstavnicima svih parlamentarnih stranaka uputio je Milorad Dodik(SNSD), predsjedavajući Predsjedništva BiH, a razgovorima sa stranačkim delegacijama prethodit će sastanak predsjedavajućeg Dodika, te članova Predsjedništva Šefika Džaferovića (SDA) i Željka Кomšića (DF). 

Na sastanak su pozvani i predsjedavajuća Кolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Кrišto (HDZBiH), te zamjenici predsjedavajuće Nebojša Radmanović (SNSD) i Denis Zvizdić (SDA).

Očekuje se da će za mandatara biti predložen kandidat SNSD-a, a već duže vrijeme spekulira se da bi to mogao biti Zoran Tegeltija. Nakon konstituirajuće sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH, Radmanović je tada kazao da će novi predsjedavajući Vijeća ministara biti iz srpskog naroda i iz SNSD-a, te da će se hoće li to biti Zoran Tegeltija znati „uskoro kada Predsjedništvo završi svoj dio posla.“


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.