SARAJEVO

Smijenjena dekanesa Medicinskog fakulteta Semra Čavaljuga, njen predmet poslan Tužilaštvu Kantona Sarajevo

Rektor Škrijelj je sedmicu prije odluke o suspenziji uputio akt dekanesi Čavaljugi i naredio da prof. dr. Ismet Gavrankapetanović hitno mora biti vraćen na Katedru Medicinskog fakulteta

Čavaljuga: Nakon suspenzije uslijedila i smjena

Piše: S. K . – A. Nu.

11.12.2018

Upravni odbor Univerziteta u Sarajevu (UNSA) na sjednici koja još traje smijenio je Semru Čavaljugu s čelne pozicije Medicinskog fakulteta.  

Naime, Čavaljugu je rektor UNSA-e Rifat Škrijelj prvo suspendirao s ove pozicije 14. novembra ove godine, a funkciju v. d. preuzeo je Nermin Sarajlić, prodekan za finansije.

Inače, rektor Škrijelj je sedmicu prije odluke o suspenziji uputio akt dekanesi Čavaljugi i naredio da prof. dr. Ismet Gavrankapetanović hitno mora biti vraćen na Katedru Medicinskog fakulteta.

Čavaljuga je odbila to uraditi, te je uslijedila odluka rektora o suspenziji. U nastavnu bazu Medicinskog fakulteta, saznajemo, bit će vraćen i Naser Nabil.

Predsjednik UO UNSA-e Murat Ramadanović potvrdio je za "Avaz" da je Čavaljuga razriješena dužnosti dekana Medicinskog fakulteta te da će Naučno-nastavno vijeće Medicinskog fakulteta sada birati v. d. dekana ove visoko obrazovne ustanove u BiH. 

- Sjednica je upravo završena, Čavaljuga je razriješena, a predmet u vezi sa cijelom aferom proslijeđen je nadležnom kantonalnom tužilaštvu - kazao je Ramadanović za "Avaz". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.