NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu": Sebija ne da zlatnu koku

Donosimo nastavak priče o ''BH-Gasu'', pročitajte kako je ova kompanija odbila 30 posto jeftiniji plin, a u isto vrijeme zatražila povećanje cijene plina koji prodaje za 31 posto

Piše: Avaz.ba

12.12.2018

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju donosi priču o bolesti koja se u Bosni i Hercegovini pojavila nakon 50 godina.

Donosimo nastavak priče o ''BH-Gasu'', pročitajte kako je ova kompanija odbila 30 posto jeftiniji plin, a u isto vrijeme zatražila povećanje cijene plina koji prodaje za 31 posto.

Pročitajte potresnu ispovijest Fikreta Ibrice, oca Ajle Ibrice, koja je poginula u stravičnoj saobraćajnoj nesreći. Almir Ejubović, kojem se sudi zbog nesreće, na prošlom je ročištu kazao da je Ajla kriva.

Donosimo i nastavak skandala na TVSA, koji je nastao nakon objave sporne karikature Filipa Andronika.

U svojoj redovnoj kolumni Bakir Hadžiomerović se, također, bavi skandaloznim potezom ''BH-Gasa''. ''Minuta'' nosi naslov: ''Neće srpski plin u BH-Gas!''

Pročitajte i izvještaj o monstruoznom slučaju iz Bihaća, gdje je migrant silovao djevojku s posebnim potrebama.

Pišemo i o skandalu nakon smjene dekanese Medicinskog fakulteta u Sarajevu. Zašto je Sebija Izetbegović ovu ustanovu nazvala „zlatnom kokom“?

Na stranama Globusa bavimo se protestima u Francuskoj, ali i analiziramo koliko će državu koštati ustupci koje je napravio predsjednik Emanuel Makron. Donosimo i izvještaj o izboru magazina „Time“ za ličnost godine.

U rubrici „Teme“ donosimo izvještaj s jučerašnjih dešavanja u i oko Predsjedništva BiH. Iako je najavio, Milorad Dodik jučer je otkazao radni sastanak, i to zbog zastave.

Istražili smo i koliko je zatvorenika do sada kupilo slobodu. Prema podacima do kojih smo došli, sa dva miliona KM do sada je kupljeno 50 godina zatvora!

Pročitajte i priču o Nuri Begović. Njoj je javljeno da je indentificiran njen brat koji je ubijen u Srebrenici.

Na stranicama „Mozaika“ donosimo priču o Edahu Drobi, 11-godišnjem košarkašu o kojem bruji cijela regija.

Donosimo vam i najnovije informacije o stanju selektora reprezentacije BiH Roberta Prosinečkog.

Na stranama „Crne hronike“ donosimo izvještaje o tučama u centru Sarajeva. Jednom mladiću razbijen je nos, a policija traga za počiniocima.

Donosimo izvještaj s kraja suđenja Harunu Hasiću u Zenici. On je automobilom pokosio šest djevojčica i dobio samo dvije godine zatvora.

U rubrici „Život“ donosimo priču o jedinoj stanovnici Oštrelja u Krajni Jeleni Srni. Ona je u svom rodnom kraju otvorila umjetničku galeriju. Zanimljivo je da se tu vratila iz Australije nakon 30 godina života. Inače je doktorica i umjetnica.

Na stranama „Sporta“ čitajte o potpunoj rekonstrukciji zeničkog Čelika. Na transfer-listi ovog kluba našlo se čak 14 nogometaša.

Hoće li Kinezi investirati u tuzlansku Slobodu? Pročitajte šta kažu o tome čelni ljudi kluba.

U današnjem printanom izdanju ''Avaza'' pročitajte prilog ''Porodica i zdravlje''.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.