BIHAMK

Vozači, oprez: Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove

Zbog niskih temperatura moguća je poledica i na ostalim dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima

Bihamk: Vozače na svim putnim pravcima pozivamo na opreznu vožnju. Ilustracija

Avaz.ba

12.12.2018

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo putne pravce: Zenica-Doboj, Teslić-Doboj-Tuzla, Bihać-Bosanska Otoka i Konjic-Drežnica, kao i dionice u dolinama rijeka Drine i Save.

Na putnim pravcima Glamoč-Mlinište i Ključ-Bosanski Petrovac upozoravamo na mjestimičnu poledicu. Zbog niskih temperatura moguća je poledica i na ostalim dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Danas se izvode radovi na postavljanju stacionarnog radara na magistralnom putu M-5 u Jajcu, na lokaciji Donje Pijavice. Za vrijeme izvođenja ovih radova, saobraćaj će se naizmjenično-jednom trakom.

U toku je sanacija tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) zbog čega je izmijenjen režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila ukupne mase veće od 7 tona obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok ostala vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Vozače na svim putnim pravcima pozivamo na opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.