VELIKA KLADUŠA

Šestoricu migranata pronašao na kamionu s robom za istovar

Pored robe na kamionu su se nalazila šestorica migranata, slijepih putnika

Kamion natovaren peletom: Na istovaru šestorica migranata, slijepih putnika. S. Tulić

S. TULIĆ

12.12.2018

Vozač kamiona s prikolicom iz Polja kod Velike Kladuše pronašao je šestoricu migranata zajedno s robom za istovar. 

Vozač je kamion parkirao na osvijetljenom parking prostoru firme, ali van kapije koja se noću zaključava. Kada je vozač naredno jutro došao na posao, upalio je kamion, zagrijao ga i odvezao na istovar. Prilikom otvaranja cerade kamiona, vozač i uposlenici firme spremni za istovar imali su šta vidjeti. Pored robe na kamionu su se nalazila šestorica migranata – slijepih putnika.

Kako su se i kada uspjeli ukrcati na kamion i šta su planirali, nije sasvim jasno. Pretpostavlja se da su, vjerovatno, mislili da će kamion s robom preko granice u Republiku Hrvatsku. Međutim, njihovi planovi su se izjalovili jer kamion nije planirao niti imao potrebu ići preko granice. 

Uposlenici firme su fotografirali migrante i to je sve što su uradili. Slučaj nije prijavljen policiji jer su se migranti udaljili, a treba podsjetiti da firme „AmelŠeh“ i „Miral“, u kojoj su privremeno smješteni migranti dijeli tek ograda. 

Ovaj slučaj je ozbiljna opomena vozačima kamiona i drugima, naravno, jer ni krivi ni dužni mogu se naći u problema na graničnim prijelazima ako se u vozilima pronađu slijepi putnici.                                                                                    

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.