PREDSJEDNIŠTVO BIH

Dodik zahvalio Džaferoviću i Komšiću što su iznijeli jednu zastavu

Pokrenut ćemo pitanje u Parlamentarnoj skupštini o izmjeni Zakona o zastavi

Dodik: Predlagao sam i zaključak o izmjeni Poslovnika o radu Predsjedništva

S. D.

12.12.2018

Čitavo prijepodne bilo je neizvjesno hoće li danas biti održana prva sjednica Predsjedništva BiH u novom sazivu. Potom su u 12 sati ipak počele konsultacije predsjedavajućeg Milorada Dodika s članovima Predsjedništva Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem o dnevnom redu sjednice na kojoj su se našla brojna pitanja.

Sjednica je održana ispod jedne zastave. One državne, Bosne i Hercegovine. No, odgovarajući na pitanje novinara ko je popustio kada je u pitanju zastava, Dodik je kazao da je ispunjen njegov zahtjev, u kojem je jučer tražilo da iz sale za sjednice bude iznesena jedna od dvije državne zastave te je on zbog toga zahvalio članovima Predsjedništva Šefiku Džaferoviću i Željku Komšiću. 

- Predlagao sam i zaključak o izmjeni Poslovnika o radu Predsjedništva, koji nisu prihvatili, da bismo pokrenuli pitanje isticanja zastave. A, s druge strane, pokrenut ćemo pitanje u Parlamentarnoj skupštini o izmjeni Zakona o zastavi. Hvala i ostalim članovima Predsjedništva što su prihvatili da dekoracija bude izmijenjena u okviru onoga što je bilo najavljeno i traženo jučer - kazao je Dodik.

Dodik je kazao i da je Predsjedništvo BiH „odbilo memorandum koji je neovlašteno potpisao ambasador BiH u Australiji (Mirza Hajrić, op.a) da bi omogućio određene benefite za članove porodice. 

On nije pojašnjavao kakve je benefite ambasador u Australiji ostvario ili pokušao ostvariti na osnovu tog memoranduma.


Bivši saziv Predsjedništva: Sjednice održavane uz dvije zastave

S današnje sjednice Predsjedništva: Ispunjen Dodikov zahtjev da se jedna zastava iznese

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.