SASTANAK

Borenović i Ivanić primili u oproštajnu posjetu ambasadoricu Kormak

S današnjeg sastanka u Banjoj Luci. Twitter

Fena

12.12.2018

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović i Mladen Ivanić primili su danas u Banjoj Luci u oproštajnu posjetu ambasadoricu Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovimi Morin Kormak (Maureen Cormack). 

Borenović, Ivanić i Kormak razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji i saglasili se da je neophodno da svi učesnici političkih procesa budu posvećeni jednom cilju, a to je rješavanje problema i potreba građana, saopćeno je iz PDP-a.

- Konačno se moramo okrenuti budućnosti i svoje kapacitete usmjeriti ka tome da građani ostaju u ovoj zemlji, svi žive normalne živote dostojne čovjeka, rade, grade i stvaraju u zemlji u kojoj vide perspektivu za sebe i svoju djecu - rekao je Borenović.

Borenović i Ivanić su istakli da je Program obnove Republike Srpske kapitalni dokument na kojem će se i dalje bazirati politika PDP-a. Također su upoznali ambasadoricu o tri buduća prioritetna pravca djelovanja PDP-a, koji za cilj imaju fer i pošten izborni proces, efikasno pravosuđe i nepristrasne i objektivne javne medije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.