Bitne teme na sjednici Vijeća ministara BiH

Vijeća ministara sutra o uspostavi Komisije za NATO integracijski proces BiH

Razmatrat će se i situacija sa povećanim prilivom migranata

Fena
12.12.2018 18:16

Vijeće ministara BiH: Uspostava Komisije za NATO integracijske procese

Foto: Arhiva

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za četvrtak trebalo razmatrati Prijedlog odluke o uspostavi Komisije za NATO integracijski proces Bosne i Hercegovine.    

Na predloženom dnevnom redu je i Nacrt zakona o dopuni Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Vijeće ministara BiH bi se trebalo očitovati o Prijedlogu odluke o prestanku rada Jedinice za provedbu Projekta izgradnje Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, kao i o Prijedlogu odluke o utvrđivanju datuma početka rada Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, čiji je predlagač Ministarstvo pravde BiH.

U sklopu predloženog dnevnog reda su i Informacija o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH, Informacija o sudjelovanju Bosne i Hercegovine u Erasmus+ programu u dijelu koji se odnosi na obrazovanje i mlade, te Informacija u vezi s razminiranjem desne obale rijeke Save.

Istovremeno, Vijeće ministara BiH bi se trebalo izjasniti o Prijedlog odluke o dodjeli sredstava iz tekućeg granta „Sufinansiranje projekata institucija kulture u BiH“ za 2018. godinu, kao i Prijedlogu odluke o odobravanju tekuće budžetske rezerve budžeta institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2018. godinu, te Izvještaju o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za razdoblje od prvog do desetog mjeseca 2018. godine.

Predviđeno je i razmatranje Analize održivosti javnog duga BiH za razdoblje 2018 – 2022. godine, Izvještaja o radu Upravnog odbora Izvozno-kreditne agencije BiH za 2017. godinu, te izjašnjenje u vezi imenovanja i isteka mandata u institucijama BiH iz nadležnosti Vijeća ministara BiH.

NA VRH