REAKCIJA

Crnadak: Ako zastava RS bude istaknuta na drugoj sjednici Predsjedništva, objavljujem kraj igre

Ministar vanjskih poslova istakao da se na reveru nosi značka, a ne zastava. Igra ispunila očekivanja

Crnadak: Gospodin Dodik još ima šansu da ispuni svoje obećanje. Arhiva

Avaz.ba

13.12.2018

Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova BiH, jučer je napisao na svojoj Facebook stranici da organizira nagradnu igru, aludirajući na zahtjev Milorada Dodika da u zgradi Predsjedništva prilikom sjednice bude istaknuta i zastava manjeg bh. entiteta, što svakako nije prihvaćeno, te je sjednica održana bez zastave RS.  

Danas je Crnadak objavio da Milorad Dodik nije dobio nagradu i da će, ako zastava RS bude istaknuta na drugoj sjednici Predsjedništva, objaviti kraj igre i uplatiti 1.000 KM gdje god on predloži.

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, poručio je ministru vanjskih poslova BiH Igoru Crnatku da malo bolje pogleda fotografije i videosnimke sa prve redovne sjednice Predsjedništva na kojim bi onda zasigurno uočio zastavu bh. entiteta RS. 

- Pošto je zastava jasno vidljiva na mom lijevom reveru, što govore i fotografije, tražim od Crnatka da nagradu od 1.000 KM, umjesto meni, uplati u fond humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima". Nakon isplate, Crnadak je dužan da mi dostavi uplatnicu na uvid - rekao je Dodik, upitan da prokomentira objavu ministra vanjskih poslova BiH da će onome ko uoči zastavu RS na fotografiji s prve sjednice Predsjedništva BiH dati nagradu u iznosu od 1.000 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.