REAKCIJA Milorad Dodik nije dobio nagradu

Crnadak: Ako zastava RS bude istaknuta na drugoj sjednici Predsjedništva, objavljujem kraj igre

Ministar vanjskih poslova istakao da se na reveru nosi značka, a ne zastava. Igra ispunila očekivanja

Avaz.ba
13.12.2018 15:36

Crnadak: Gospodin Dodik još ima šansu da ispuni svoje obećanje

Foto: Arhiva

Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova BiH, jučer je napisao na svojoj Facebook stranici da organizira nagradnu igru, aludirajući na zahtjev Milorada Dodika da u zgradi Predsjedništva prilikom sjednice bude istaknuta i zastava manjeg bh. entiteta, što svakako nije prihvaćeno, te je sjednica održana bez zastave RS.  

Danas je Crnadak objavio da Milorad Dodik nije dobio nagradu i da će, ako zastava RS bude istaknuta na drugoj sjednici Predsjedništva, objaviti kraj igre i uplatiti 1.000 KM gdje god on predloži.

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, poručio je ministru vanjskih poslova BiH Igoru Crnatku da malo bolje pogleda fotografije i videosnimke sa prve redovne sjednice Predsjedništva na kojim bi onda zasigurno uočio zastavu bh. entiteta RS. 

- Pošto je zastava jasno vidljiva na mom lijevom reveru, što govore i fotografije, tražim od Crnatka da nagradu od 1.000 KM, umjesto meni, uplati u fond humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima". Nakon isplate, Crnadak je dužan da mi dostavi uplatnicu na uvid - rekao je Dodik, upitan da prokomentira objavu ministra vanjskih poslova BiH da će onome ko uoči zastavu RS na fotografiji s prve sjednice Predsjedništva BiH dati nagradu u iznosu od 1.000 KM.

NA VRH