ZENICA Uspješan privrednik i magistar nauka

UNM: Isaka za premijera ZDK podržalo 2.500 Roma

Uvjereni smo da će kao premijer pospješiti razvoj privrede, sporta, Univerziteta

D. PAŠALIĆ
13.12.2018 16:49

Ramo Isak: Kandidat za premijera Vlade Zeničko-Dobojskog Kantona

Udruženje nacionalnih manjina iz Zenice (UNM Zenica) javno je izrazilo zadovoljstvo informacijama da je Ramo Isak, uspješni zenički privrednik i magistar nauka, najizgledniji kandidat za funkciju premijera Vlade Zeničko-Dobojskog kantona (ZDK). 

 Podška na izborima

Ova vijest je unutar romske zajednice s područja Zenice, koja broji oko 2.500 pripadnika, dočekana s velikim oduševljenjem, što ne treba čuditi, jer su zenički Romi, na prijedlog rukovodstva UNM Zenice i podržali Isaka na izborima – poručili su.

Dodaju da im je posebno drago što su svojim glasovima doprinijeli da ZDK dobije kompetentnu, stručnu i u privrednom sektoru dokazanu osobu i stručnjaka – Isaka.

- Dokaz da Isak sasvim opravdano zaslužuje poziciju premijera je i činjenica da, zahvaljujući njegovoj privatnoj firmi, koja dugi niz godina uspješno posluje u Zenici, mladi imaju priliku pronaći zaposlenje, ostati živjeti u gradu i zasnovati porodice, a ne ići širom bijelog svijeta „trbuhom za kruhom“ – poručili su, između ostalog, iz UNM.

Upošljavanje omladine

Na kraju su poručili da su uvjereni da će magistar Isak, obavljajući funkciju premijera Vlade ZDK, kao dugogodišnji uspješni privrednik, pospješiti razvoj privrede ovog kantona, što će dovesti i do povećanog upošljavanja omladine, da će kao dokazani sportista doprinijeti razvoju sporta u ZDK, te da će i kao sadašnji magistar, a uskoro i budući doktor nauka, pospješiti razvoj Univerziteta u Zenici, kao krovne obrazovne institucije na području Kantona.

Tagovi

Romi Zenica
NA VRH