PROJEKTI

Potpisan ugovor za izgradnju Južne obilaznice Mostara

Ukupna dužina trase koja će biti izgrađena je oko 6,7 kilometara

Sa današnjeg potpisivanja sporazuma. JP Ceste Federacije

Avaz.ba

13.12.2018

U okviru Programa modernizacije cesta u Federaciji BiH, danas je u poslovnoj zgradi JP "Ceste Federacije BiH" d.o.o. Sarajevo potpisan Ugovor za izgradnju Južne obilaznice Mostara – Završetak radova na izgradnji dionice Međine – Miljkovići, dužine 6,7 kilometara.

Ugovor su potpisali direktor JP "Ceste FBiH" d.o.o. Sarajevo Ljubo Pravdić i predstavnici konzorcija u sastavu "Putovi" d.o.o., "Grude" i "HP Investing" d.o.o. Mostar Rajko Ćutuk i Dženan Pekušić.

Vrijednost ugovora je 5.336.934,79 KM sa uključenim PDV-om, a bit će finansiran iz kreditnih sredstava EBRD-a. Rok za izvođenje radova je 180 dana.

Također je potpisan i ugovor za nadzor spomenutih radova koji je dodijeljen konzorciju u sastavu "IGH Mostar" d.o.o. i "IGH Zagreb" d.d. u vrijednosti od 144.612,00 KM.

Radovi na izgradnji će se odvijati u fazama. Prva faza izgradnje obuhvata kompletiranje započetih radova na izgradnji Južne obilaznice u dužini od 6,5 kilometara, kao i kompletiranje kružnog raskrižja (rotor) u mjestu Varda na ukrštanju sa cestom M-17.4 Mostar – Čitluk.

U toj fazi izvodit će se radovi na izgradnji gornjeg stroja ceste (uređenje škrapi, usjeka i nasipa, ugradnja tampona, izrada rigola, jaraka, asfalterski radovi itd.), kao i radovi na ugradnji saobraćajno-tehničke opreme i signalizacije, te izgradnja kružne raskrsnice u mjestu Varda, saopćeno je iz "Cesta Federacije BiH".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.