SARAJEVO

Odluka šokirala studente: Nema više plaćanja na rate na Ekonomskom fakultetu

Zbog promijenjenih okolnosti, što uključuje gašenje zasebnih računa fakulteta i akademija, studenti moraju do 20. decembra uplatiti cjelokupan iznos školarine

Rok za izmirivanje dugovanja prema fakultetu do 20. decembra 2018.. Arhiv

Avaz.ba

14.12.2018

Studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu trebaju izmiriti troškove u punom iznosu do 20. decembra 2018. godine, potvrđeno je za Avaz.ba iz Ureda za odnose s javnošću Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

- Fakultet je do sada, prema internoj odluci, imao praksu da omogući studentima plaćanje školarine u nekoliko rata. No, zbog promijenjenih okolnosti i mijenjanja organizacione strukture, što uključuje gašenje zasebnih računa fakulteta i akademija, studenti moraju do 20. decembra uplatiti cjelokupan iznos školarine, u suprotnom, neće moći pristupiti polaganju ispita - pojasnili su iz Ureda za odnose s javnošću Ekonomskog fakulteta.

Na pitanje šta će biti sa studentima koji nisu u mogućnosti izmiriti svoja dugovanja do 20. decembra, ističu da oni neće moći pristupiti polaganju ispita, što znači da automatski gube godinu, odnosno pravo na nastavak daljnjeg školovanja.

Među studentima, naravno, ima i onih koji spadaju u socijalno ugroženu kategoriju, pa nisu u mogućnosti cjelokupan iznos školarine uplatiti odjednom. 

Međutim, sada je evidentno da im se ne može izaći ususret. Svi oni koji ne mogu uplatiti, morat će sačekati novi termin za upis u akademsku godinu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.