BANJA LUKA

Crnadak odgovorio Dodiku: Zašto da idem na sastanak kod onih za koje sam izdajnik

Takva okupljanja služe samo SNSD-u, kazao je on

Crnadak: NATO nije tema o kojoj trebamo raspravljati. Arhiv

Avaz.ba

15.12.2018

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak odgovorio je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku koji ga je danas prozvao zbog "izostanka" sa susreta sa Željkom Cvijanović na kojem se trebalo pričati o NATO-u i MAP-u u kontekstu RS i predstavnika RS na nivou države BiH.

- Zašto da idem na sastanak kod onih koji me nazivaju izdajnikom i koji dijele narod u Republici Srpskoj? Zašto da idem na sastanke koji nemaju težinu i samo služe SNSD-u - zapisao se Crnadak na svom zvaničnom Facebook profilu.

Crnadak: O toj temi je već sve pozato. Printscreen

On je kazao da je "ista ekipa" sa sastanka "jednoglasno i odlučno" rekla da se mora održati referendum o Sudu BiH, aludirajući na to kako do tog glasanja nikada nije došlo.

- Zašto da idem na sastanak o temi o kojoj je sve već poznato - napisao je Crnadak, naglasivši još da NATO nije tema jer "nećemo vojnu granicu među srpskim narodom", te da MAP nije sporan jer je to međunarodna obaveza koju je Republika Srpska prihvatila odlukom Nebojše Radmanovića.

Podsjećamo, Dodik je rekao da ga brine to što se ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, kao i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i ministar vanjskih poslova Igor Crnadak nisu jučer odazvali na poziv predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović da u ozbiljnom političkom dijalogu najvažnijih predstavnika vlasti RS, institucija BiH i civilnog sektora budu usvojeni zaključci o pitanju NATO integracija, a zbog najave aktiviranja MAP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.