NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Snijeg odnosi živote!

Piše: Avaz.ba

16.12.2018

U današnjem izdanju najtiražnijeg lista u Bosni i Hercegovini saznajte sve detalje stravične nesreće između Nevesinja i Gacka u kojoj su poginule dvije osobe, a 17 ih je povrijeđeno. Bili smo i u drugim mjestima širom naše domovine, gdje je snijeg uzrokovao ogromne probleme u snabdijevanju električnom energijom, odvijanju saobraćaja te doveo do urušavanja objekata, stabala...   

Ukoliko uistinu danas morate putovati, naoružajte se oprezom i potpunom zimskom opremom.

U Komentaru dana naš kolumnista Erol Avdović već u naslovu u dvije riječi je kazao šta misli o dokumentu usvojenom u Saboru Hrvatske, a koji se odnosi na BiH – „Nepotrebna Deklaracija“ je sažetak onog što možete pročitati u našem današnjem komentaru.

Donosimo i nove detalje o monstruoznom zločinu u kojem je Admir Sović ubio svoje troje djece, pa sebe.

Otkrivamo i gdje će Ahmiru, Neili i Ajlanu Soviću danas biti klanjana dženaza i obavljen ukop.

U razgovoru za „Dnevni avaz“ Ismet Velić, pravobranilac BiH, otkriva šta će Pravobranilaštvo BiH poduzeti na vraćanju imovine BiH u Hrvatskoj, čiju je otimačinu ta zemlja, uprkos Sporazumu o sukcesiji bivše SFRJ, koji je obavezuje na vraćanje naših objekata, čak i ozakonila.

Na sudbinu Amira Šečića, rodom iz Srebrenice, kojem je otac poginuo i prije no što se on rodio, a žena koja ga je rodila ostavila ga kada je imao tri dana, ne može nikoga ko ima osjećaje svojstvene istinskom ljudskom biću ostaviti ravnodušnim. Životna priča ovog mladića tjera suze na oči, ali istovremeno nas uči kako se možemo izboriti časno i pošteno za svoje mjesto „pod suncem“.

Tamo gdje caruju razum i ljudskost moguće je da zabilježimo i ovakvu priču: Imam Haris Ahmić iz Bosanske Kostajnice u saobraćajnoj nesreći u četvrtak usmrtio je Anku Marinović iz Donjeg

Vodičeva kod Bosanskog Novog. Ispostavilo se da do nesreće nije došlo Ahmićevom krivicom, a njen suprug je jučer, između ostalog, u kući žalosti, gdje je dočekao imama, za „Avaz“ kazao: „Ne krivim efendiju, ljudina je.''

Naši novinari bili su jučer na Vlašiću, gdje su zabilježili sjajne reakcije posjetilaca koji su uživali u prvoj snježnoj avanturi na ovoj planini. Vlašić je zasjao!

Priču o Amaru Kavgiću, najmlađem dobitniku „Tuzlanske lente“, morate pročitati jer će vam zasigurno u tegobnim i tmurnim vremenima u kojima živimo uljepšati barem današnji dan.

Nažalost, stranice Crne hronike i danas su napunile stravične vijesti. Naši novinari otkrivaju da su jezive scene na mjestu ubistva Džulafera M. iz Zavidovića, kojeg je ubio Muhamed Fazlić (21), šokirale i najiskusnije istražitelje.

Otkrivamo i da je u Tesliću uhapšen ubica iz Srbije te saznajemo kako je pohotni starac u Bosanskoj Krupi maloljetnoj djevojčici poklonio mobitel pa joj slao poruke.

Na sportskim stranama donosimo razgovor s Vladom Jagodićem, trenerom bihaćkog Jedinstva, koji kaže da migrantska kriza ostavlja posljedice i na taj klub, no uprkos tome, u grad na Uni vratila se fudbalska euforija.

Uz niz drugih informacija s domaćih i stranih sportskih terena, donosimo i razgovor s Brunom Akrapovićem, nekadašnjim reprezentativcem BiH.

Revijalni prilog „Panorama“ razlog je više da na najbližem kiosku potražite „Dnevni avaz“. Udobno se smjestite i pročitajte ekskluzivni intervju s hrvatskom glumicom svjetskog glasa Zrinkom Cvitešić. Sigurno je i vama prva asocijacija na ovu ljepoticu bio film „Šta je muškarac bez brkova“, ali Zrinka se ima još mnogo čime pohvaliti i štošta reći.

Donosimo i intervju sa Srđanom Gojkovićem Giletom, frontmenom „Električnog orgazma“, te zanimljivu priču s Lukom Ljubasom, Sarajlijom kojeg je rodila Japanka.

I to nije sve. Još dosta naslova ostavili smo da budu iznenađenje koje možete naći u današnjem „Avazu“, koji je štampan na 64 strane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.