AKCIJA

Zaustavljeno carinjenje lažnih torbica ''Chanel'' i ''Bvlgari'' iz Kine

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, u Carinskoj ispostavi Sarajevo, otkrili su nedozvoljen promet robe kod uvoznika iz Visokog

Zaplijenjena roba. UIOBiH

Avaz.ba

16.12.2018

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, u Carinskoj ispostavi Sarajevo, otkrili su nedozvoljen promet robe kod uvoznika iz Visokog. 

Radilo se o pošiljci koja se sastojala od ženskih torbi, bižuterije i etiketa porijeklom iz Kine.

- Kako se radilo o robi iz posebne naredbe UIO, izvršen je detaljan fizički pregled pošiljke i tom prilikom iskazana je sumnja u povredu intelektualne svojine za neke robne marke. Sumnja je iskazana kod ženskih torbi robne marke ''Bvlgari'', ''Chanel'', ''Dior'', ''Fendi'' i ''Gucci'' – saopćeno je danas iz UIO.

Roba je uzrokovana, fotografirana i od zakonskih zastupnika zatraženo je da se izjasne i provjere radi li se o povredi intelektualne svojine.

Potvrđena je povreda intelektualne svojine kod 36 kopija ženskih torbi marke ''Bvglari'', kao i kod 14 kopija ženskih torbi marke ''Chanel''.

Za ostale robne marke se čeka povratna informacija od zastupnika, a zbog sumnje u povredu intelektualne svojine ova roba je privremeno oduzeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.