BIHAMK

Oprez, vozači: Saobraćaj u BiH se odvija po zaleđenim i klizavim kolovozima

Avaz.ba

17.12.2018

Zbog ugaženog snijega i poledice, za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca na putnom pravcu Jablanica-Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na ostalim dionicama u višim predjelima. Izdvajaju se putni pravci: Ključ-Bosanski Petrovac-Drvar, Tomislavgrad-Šujica, Livno-Bosansko Grahovo-Strmica, Livno-Kupres i Livno-Mrkonjić Grad.

Zbog niskih temperatura koje pogoduju formiranju poledice savjetujemo pojačan oprez na svim putnim pravcima. Posebna pažnja se skreće na dionice magistralnih puteva M-17 Konjic-Drežnica, M-16 Kupres-Livno-Kamensko i M-16.3 Kazaginac-Prisika.

Zbog nepovoljnih uslova za vožnju obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici R-419 Rakitno - Blidinje.

Vozače na svim putnim pravcima poziva se na maksimalno opreznu vožnju i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren granični prelaz Bosanski Novi-Dvor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.