VREMENSKE NEPRILIKE Policija iz saobraćaja isključuje vozila bez adekvatne opreme

U BiH snježni uvjeti na cestama, u dvije općine otkazana nastava

Preporučuje se oprezna vožnja

Agencije
17.12.2018 18:36

BiH: Snijeg otežava saobraćanje

Foto: Arhiv

Na više putnih pravaca u Bosni i Hercegovini danas se saobraćaj odvija otežano zbog nanosa snijega i leda, dok je u Jablanici i Konjicu prekinuto održavanje nastave u osnovnim i srednjim školama.

Kako su izvijestili iz Auto-moto saveza (AMS) BiH sa sjedištem u Mostaru, zbog ispriječenog teretnjaka na prijevoju Ivan, na magistralnom putu M-17, koji povezuje Sarajevo i Mostar, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila s prikolicom.

Produženi vikend za učenike

Zbog snijega i leda, za teretna vozila s prikolicom obavezna je upotreba lanaca na putnim pravcima koji iz Jablanice vode prema srednjoj Bosni. Snijega i leda ima na cesti na putnim pravcima u zapadnom dijelu zemlje između Ključa i Drvara, zatim Tomislavgrada i Šujice, Livna i Strmice, između Livna i Kupresa te Livna i Mrkonjić-Grada.

Zbog nepovoljnih uvjeta za vožnju je obustavljen saobraćaj za vozila iznad 3,5 tone na dionici regionalne ceste između Rakitna i Blidinja.

Iz AMS BiH preporučuju opreznu vožnju na svim putnim pravcima zbog mogućnosti stvaranja poledice. Zbog obilnih snježnih padavina koje su izazvale probleme u saobraćaju na području općina Konjic i Jablanica danas i sutra neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama.

Tagovi

Jablanica Konjic

Oglasi

NA VRH