BIH

Privrednici i ekonomski stručnjaci o CEFTA-i i taksama na Kosovu

Jedna od tema i Strategija razvoja SBK

Travnik: S današnje pres-konferencije. M.Al.

M.Al.

17.12.2018

U organizaciji Evropskog pokreta u BiH, Vlade SBK, Općine Travnik i Univerziteta u Travniku sutra će biti održan 4. Poslovni forum. Teme foruma su "Strategija razvoja Srednjbosanskog kantona", "Nespojivost CEFTA-e i taksi na Kosovu", te "Mir i stabilnost kao osnovni preduvjet povoljnog poslovnog okruženja". 

- Ovo je drugi događaj ove vrste koji organizira Evropski pokret u BiH u Travniku i hvala im. Nadam se da ćemo kroz ovaj forum otvoriti više mogućnosti u oblasti razvoja SBK i javno–privatnog partnerstva – kazao je načelnik općine Travnik, Admir Hadžiemrić na današnjoj konferenciji za novinare.

Predsjednik Evropskog pokreta u BiH, Predrag Praštalo, najavio je učešće brojnih privrednika, te stručnjak iz oblasti ekonomije. U radu tri panel diskusije učestvovat će pored ostalih, Valentin Incko, visoki predstavnik u BiH, analitičarka Svetlana Cenić, Ismir Jusko, ministar komunikacija i transporta BiH, Nihad Selimović, predsjednik NO Univerziteta u Travniku, Anto Domazet, profesor sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i drugi.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.