BIHAMK

Na većini putnih pravaca saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Avaz.ba

18.12.2018

Zbog sniježnih nanosa na kolovozu obustavljen je saobraćaj za sva vozila na magistralnom putu M-15 Livno-Glamoč, kao i na dionici regionalnog puta R-419 Rakitno - Blidinje. 

Jak vjetar formira sniježne nanose i na ostalim dionicama u jugozapadnim krajevima, zbog čega se saobraća otežano. Izdvajamo putne pravce: Livno-Bosansko Grahovo-Strmica, Prisika-Tomislavgrad-Šujica, Bosanski Petrovac-Drvar, Livno-Kupres i Livno-Mrkonjić Grad.

Na ostalim putevima saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu. Posebno izdvajamo dionice u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Vozače pozivamo na maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), izmjenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 7 tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje.

Zbog radova u Hrvatskoj zatvoren je granični prelaz Bosanski Novi-Dvor.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.