NEPOGODE

Đaci u Jablanici i Konjicu ni danas ne idu u školu

S obzirom na to da se sigurnosna situacija nije značajnije promijenila

Konjic prije nekoliko dana. Arhiva

Fena

19.12.2018

Općinski štabovi Civilne zaštite Jablanice i Konjica donijeli su odluku da se nastava u osnovnim i srednjim škola u tim općinama neće izvoditi niti u srijedu, 19. decembra. 

Proteklog vikenda zbog obilnih snježnih padavina u Konjicu, Jablanici i okolnim mjestima proglašeno je stanje prirodne nesreće, a nastava je zbog otežanog kretanja vozila i pješaka otkazana u ponedjeljak i utorak.

S obzirom na to da se sigurnosna situacija nije značajnije promijenila, obustava nastave je produžena i na srijedu.

Iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona saopćeno je da su u općini Konjic tokom jučerašnjeg dana pročišćene putne komunikacije do naselja Čuhovići, Donja Gorica, Zaslivlje, Grušča, Bajić Brdo i Donje Selo.

U općini Jablanica čišćeni su lokalni putovi prema naseljima Slatina (zaseok Drinovci), Bare 2- Velići, Ostrožac, Djevor Glogošnica, Košćan, industrijska zona, kao i više gradskih ulica.

Za danas je planiran nastavak čišćenja, skidanja leda i uvaljanog snježnog pokrivača te proširivanje saobraćajnice na lokalnim putevima, kao i nastavak čišćenja gradskih ulica odvozom snijega s trotoara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.