SARAJEVO

Općina Centar donirala 10.000 KM Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš"

Donacija će biti iskorištena za kupovinu medicinskih aparata za potrebe Odsjeka za patologiju sa prosekturom

Ajnadžić i Matković s današnjeg potpisivanja protokola. Fena

Fena

21.12.2018

Protokol kojim je iz budžeta Općine Centar Sarajevo donirano 10.000 KM Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" potpisan je danas u prostorijama Općine. Protokol su potpisali, u ime Općine Centar, načelnik Nedžad Ajnadžić, a u ime Opće bolnice, prim. dr. Davorka Matković.

Donacija će biti iskorištena za kupovinu medicinskih aparata za potrebe Odsjeka za patologiju sa prosekturom.

Prema riječima načelnika Ajnadžića, donacija je nastavak kontinuirane saradnje Opće bolnice i Općine Centar.

- Svake godine Općina izdvoji sredstva za ono što je najpotrebnije ovoj bolnici. Ove godine je to medicinska oprema za potrebe Odsjeka za patologiju sa prosekturom. Donirana sredstva su planirana ovogodišnjim budžetom, a namijenjena su zdravstvu i poboljšanju usluga za pacijente. Nastavit ćemo pomagati Opću bolnicu i u budućnosti - naglasio je Ajnadžić.

Sredstva koja je Općina Centar donirala Općoj bolnici, prema riječima prim. dr. Matković, podići će kvalitet zdravstvene usluge.

- Općina Centar pomaže našu ustanovu u kontinuitetu, a za dobrobit svih pacijenata. Zajedničkim snagama nastojimo pacijentima pružiti što je moguće kvalitetniju uslugu. Ova sredstva ćemo iskoristiti za Odsjek patologije, za nove dijagnostičke metode. Svjesni smo koliko je pacijentima važno da što prije dođu do dijagnoze, naročito u ovom vremenu kada je u porastu broj malignih oboljenja. Pacijenti koji imaju takve dijagnoze trebaju što prije doći do patohistološkog nalaza koji će odrediti dalji tok njihovog liječenja i terapije, te uticati na njihov kvalitet života i na preživljavanje. Ova donacija nam mnogo znači, a vjerujemo da ćemo i u budućnosti u ovoj lokalnoj zajednici imati iskrenog prijatelja kao i do sada - poručila je Matković.

Tokom posljednjih jedanaest godina na ime pomoći zdravstvenim ustanovama putem Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojeno je 2.077.770 KM, od čega je Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" izdvojeno 405.000 KM, saopćeno je iz Općine Cetnar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.