DRUŠTVENE MREŽE

Originalni Bosanci uzvratili hrvatskoj agenciji: Džamija na neumskoj plaži

Na jednoj od fotografija u promotivnom materijalu ove agencije mostarske džamije, Hadži-Kurtova i Nezir-agina, zamijenjene su crkvama, odnosno, umjesto munara, prikazani su zvonici Franjevačke crkve i Katedrale

Društvene mreže

Avaz.ba

22.12.2018

Splitska turistička agencija "Adriatic-travel" klijentima, između ostalog, nudi i posjetu Mostaru i Međugorju, no zbog svog promotivnog materijala našli su se u centru pažnje širom regiona.

Tako na jednoj od fotografija u promotivnom materijalu ove agencije mostarske džamije, Hadži-Kurtova i Nezir-agina, zamijenjene su crkvama, odnosno, umjesto munara, prikazani su zvonici Franjevačke crkve i Katedrale. Na fotomontaži Mostara križ s brda Hum nalazi se na brdu Fortica.

Sve ovo izazvalo je burne reakcije u BiH, a nije dugo trebalo našim građanima da na duhovit način sve ovo prokomentiraju na društvenim mrežama.



No, osim duhovitih komentara, bilo je Mostaraca koji su svoje nezadovoljstvo iskazali i putem recenzija na Google Mapsu i ostavili negativnu ocjenu, zbog čega je rejting ove agencije značajno pao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.