GUŽVE

Kilometarske kolone automobila i višesatna čekanja na ulazu u BiH

Pojačan promet vozila

GP Bosanski Brod: Kilometarske kolone automobila u 19 sati. BIHAMK

Avaz.ba

22.12.2018

Zbog predstojećih praznika izuzetno je pojačan promet vozila na ulazu u BIH na svim graničnim prelazima sa Hrvatskom na sjeveru i sjeverozapadu, stoji u izvještaju BIHAMK-a.

Duga zadržavanja bilježe se na ulazu u BiH na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Donja Gradina, Velika Kladuša, Izačić, Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica, Bosanski Brod, Bosanski Šamac, Brčko i Orašje. 

Na ostalim graničnim prelazima za sada se ne čeka duže od 30 minuta. 

Iz BIHAMK-a vozače pozivaju na opreznu vožnju i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

Zbog nastupajućeg praznika katoličkog Božića, od 24.12. od 12 sati do 25.12. do ponoći zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području FBIH. Zbog loših uvjeta za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren granični prelaz Bosanski Novi-Dvor. 

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 t.

Na ostalim putevima u BiH kolovoz je pretežno mokar. Na smanjenu vidljivost zbog magle upozoravamo na putnim pravcima Konjic-Drežnica, Jablanica-Prozor i Livno-Kamensko. U noćnim i ranim jutarnjim satima moguća je mjestimična poledica, pa pozivamo na pojačan oprez. Posebno izdvajamo puteve u planinskim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima. Na planinskim prevojima mogući su i sitniji odroni zemlje ili kamenja.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.