SLATKI PROGRAM

U Mostaru održan Festival torti "Torte i to"

U organizaciji Udruženja "Kulturist"

S manifestacije: Humanitarna nota. M.Sm

M.Sm.

22.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U gradu na Neretvi večeras je, četvrti put zaredom, u organizaciji Udruženja "Kulturist" održana jedinstvena gastronomska manifestacija, Festival torti "Torte i to".

Tako su primamljive torte koje su nastale u kućnim radionicama vještih domaćica, ali i brojnih mostarskih slastičarni oduševile sve prisutne u galeriji Kraljice Katarine, gdje je održana ova manifestacija.

- Tema je Božić i darivanje, a onaj najljepši dio Festivala je taj da su sve torte na prodaju i sva prikupljena sredstva se darivaju bolesnoj djeci. Drugi dio Festivala, zapravo, ono što smo postigli jeste to da su sve žene koje prave torte kući, postale zaista pravi slastičari koje rade svojevrsne skulpture od torti i, sigurno, mogu stati rame uz rame onih velikih hotela u kojima se to može vidjeti - kazala je Romela Bagarić iz "Kulturista".

Zasigurno, najljepšu tortu je napravila Šefika Kevrić iz Jablanice, oko čije su se slatke kreacije-Djeda Mraza u njegovoj dnevnoj sobi, okupili brojni mališani.

- Slatkim hobijem se bavim sedam godina, uživam u tome i to me ispunjava. Za ovu priliku sam, evo, napravila neobičnu tortu i raduje me da prisustvujem ovoj manifestaciji, po drugi put, pogotovo, jer ima tu humanitarnu notu - kazala nam je Kevrić.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.