TELEGRAM SAUČEŠĆA

Izetbegović: BiH je u lordu Ešdaunu uvijek imala iskrenog prijatelja

Naglasio je da će posebno pamtiti njegov angažman na čelu Ureda visokog predstavnika, kada je svojom odlučnošću, energijom i političkim iskustvom presudno uticao na provođenje važnih reformi

Izetbegović: Zahvalni za nesebičnu posvećenost BiH. Arhiv

Avaz.ba

23.12.2018

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je povodom smrti lorda Pedija Ešdauna (Paddy Ashdown) uputio telegram saučešća njegovoj porodici i Vinseu Kebleu (Vince Cable), predsjedniku Liberalnih demokrata.

- Bosna i Hercegovina je od proglašenja nezavisnosti i međunarodnog priznanja u lordu Ešdaunu uvijek imala iskrenog prijatelja - kazao je Izetbegović.

Naglasio je da će posebno pamtiti njegov angažman na čelu Ureda visokog predstavnika, kada je svojom odlučnošću, energijom i političkim iskustvom presudno utjecao na provođenje važnih reformi u BiH te da je u vrijeme mandata lorda Ešdauna ojačan kapacitet institucija Bosne i Hercegovine i trasiran njen put prema euroatlantskim integracijama.

- Lordu Ešdaunu smo zahvalni i za nesebičnu posvećenost Bosni i Hercegovini i nakon okončanja mandata u našoj zemlji. Svjedočili smo da je i posljednje dane svog života posvetio stanju u Bosni i Hercegovini, snažno zastupajući njene interese - navodi se u telegramu Izetbegovića, saopćeno je iz SDA.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.