BANJA LUKA

I srbijanska premijerka objelodanila snove: Srbija i RS su sve više jedno

Stvarno imamo veliki broj zajedničkih projekata i to je prelijepo, zato što to pokazuje i da Srbija jača, i da Republika Srpska jača - rekla je Brnabić

U okviru humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima". Srna

Srna

23.12.2018

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da su Srbija i Republika Srpska sve više jedno i da međusobna saradnja donosi fantastične rezultate.

- Čini mi se da smo mi sve više jedno. Otkada je naša odbojkaška reprezentacija krenula iz Banje Luke i imala pripreme u Republici Srpskoj, vratili smo se kao svjetski šampioni. Mislim da je to primjer kako treba dalje da sarađujemo i kakve rezultate donosi to kada zajedno radimo - rekla je Brnabić u izjavi novinarima tokom donatorske večere u okviru humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima", koja se održava u Banjoj Luci.

Ona je navela da je Srbija donirala 250.000 eura za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja i da je pomogla i prošle godine.

- Pored toga, stvarno imamo veliki broj zajedničkih projekata i to je prelijepo, zato što to pokazuje i da Srbija jača, i da Republika Srpska jača -  rekla je Brnabić.

Ona je istakla da ekonomija u Republici Srpskoj funkcionira dobro zahvaljujući odgovornom rukovodstvu, prvenstveno Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović, jer bez njih Srbija ne bi ni imala priliku da podrži projekte koji su ovdje pokrenuti.

- Nadam se da će 2019. biti još bolja, da ćemo sarađivati još bliže - rekla je Brnabić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.