BIHAMK Stanje na putevima

Vozači, oprez: Kolovoz jutros mjestimično vlažan, a moguća i poledica

Vjetar mjestimično stvara snježne nanose na putnom pravcu Kupres-Šujica, dok na dionici Dobro Polje-Brod na Drini upozoravamo na mogućnost obrušavanja snježnih lavina

Avaz.ba
25.12.2018 06:47

Kolovoz je jutros mjestimično vlažan

Foto: Ilustracija

Kolovoz je jutros mjestimično vlažan, a zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu. Posebno izdvajamo puteve u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. 

Jaki udari vjetra učestali su u južnim i jugozapadnim krajevima. Vjetar mjestimično stvara snježne nanose na putnom pravcu Kupres-Šujica, dok na dionici Dobro Polje-Brod na Drini upozoravamo na mogućnost obrušavanja snježnih lavina. 

Na magistralnom putu M-14 Bihać-Bosanska Otoka, vidljivost je smanjena zbog magle. Na sitnije odrone zemlje ili kamenja skrećemo pažnju u usjecima i na planinskim prevojima. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) izmijenjen je režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Zbog nestanka električne energije na graničnom prelazu Bosanska Rača, obustavljen je saobraćaj teretnih vozila. Zbog formiranih kolona, prijelaz nije preporučljiv ni za putnička vozila.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog loših uvjeta za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Hum-Šćepan Polje. Na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Zbog praznika katoličkog Božića, večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

NA VRH