REAKCIJE

Vojin Mijatović: Hapšenje Davora Dragičevića izazvalo revolt građana i nikome neće dobro donijeti

Šukalo je, kako sam saznao u policiji, zadržan i ostat će 12 sati

Mijatović: Nastavljamo ono što smo počeli. Facebook

Piše: A. Č.

25.12.2018

Vojin Mijatović, član SDP-a BiH, nakon što ga je banjalučka policija pustila na slobodu, rekao je da je hapšenje Davora Dragičevića izazvalo samo revolt građana i da nikome neće dobro donijeti.

- Zadržali su me malo manje od tri sata. Uzeli su moje podatke i napisali prekršajni nalog. Ne znam na osnovu čega, ali to ćemo vidjeti na sudu - rekao je Mijatović.

Trenutno se nalazi u Centrali stranke, a oko 18 sati ponovo će doći na Trg Krajine.

- Nastavljamo ono što smo počeli. Šukalo je, kako sam saznao u policiji, zadržan i ostat će 12 sati. Ovo je brutalna priča, bez ikakve potrebe. Vjerovatno gospodina Dodika hvata nervoza, ide njegov rođendan 9. januara, pa ne može prikazati da je sve uredu. Cilj je da se ljudi počiste. Pozivam sve da dođu na trg, da mirno i dostojanstveno damo podršku, bez nasilja i provokacija. Ipak, policija radi svoj posao, oni su dobili naređenje i moraju raditi tako. Mi imamo pravo da stojimo na trgu. Ni ja, ni Brane (Branislav Borenović, op.a.), ni Draško nismo tu u ime stranaka, nego kao obični građani. Politiku treba isključiti iz ovoga. Danas smo izrazili svoje nezadovoljstvo, a oni su nas počeli hapsiti, valjda smo im interesantni - rekao je Mijatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.