NEZDOVOLJSTVO

Okončan skup podrške Davoru Dragičeviću u Sarajevu: Za srijedu najavljeni novi

Piše: D. B. - J. Al. - I. Šk.

25.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+21

20.27

Završen je skup podrške Davoru Dragičeviću u Sarajevu. Nekoliko stotina građana koji su večeras dali podršku ocu nastradalog mladića nakratko je blokiralo glavnu saobraćajnicu u Sarajevu koja je sat i po nakon početka protesta i odblokirana.

20.13

Kako javljaju reporteri "Avaza" sa lica mjesta, saobraćaj je blokiran iz pravca centra grada prema Ilidži, a sve više građana stiže na glavnu ulicu ispred Zemaljskog muzeja.

19.48

Kako javlja reporter "Avaza" s lica mjesta, građani su blokirali glavnu saobraćajnicu. Kazali su da ne žele pristati na to da je Davor Dragičević zatvoren, te da blokada saobraćajnice neće dugo trajati.

Jedna grupa se odvojila i otišla pred OHR, kazavši da je i ova institucija odgovorna za situaciju u kojoj se ova porodica nalazi.

19.10

Ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu večeras u 19 sati okupio se veliki broj građana kako bi poslali podrušku roditeljima ubijenog Davida Dragičevića.

Kako su nam kazali neki građani, ovim žele poručiti da su uz borbu za istinu i pravdu, uz borbu za slobodu govora i mišljenja.

Muriz Memić, otac tragično nastradalog Dženana Memića, kazao je reporterki "Avaza" da su se okupili kako bi podržali Davora Dragičevića, koji samo traži pravdu i istinu za svoje dijete.

- Davor je uhapšen jer samo traži istinu i pravdu. To se može i meni desiti. Od početka protestiramo mirno i dostojanstveno, ali vidite na šta je sve država spremna ako u nju dirnete. Ona vama može ubiti dijete, a vi ne smijete ništa - kazao je Muriz Memić.


Amir Agić, otac nesretno nastradale Selme Agić, koja je nastradala kad je nju i drugaricu Editu Malkoč automobilom udario Sanjin Sefić, došao je da bi dao podršku Davoru Dragičeviću i Murizu Memiću, ali i svim ljudima koje je zadesila ova sudbina.


Amir Agić

- Teško mi je, ali sam smogao snage da dam podršku, naročito jer je to skup gdje su stradale Selma i Edita. Vidite kako se sud i tužilaštva ponašaju, pa vidimo i po posljednjoj presudi u nesreći u kojoj su nastradale tri djevojke - kazao je Amir Agić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.