SAOPĆENJE

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka: Dragičević saslušan zbog prijetnji Lukaču

Daljnji tok krivičnog postupka nastavit će se u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske

Dovođenje Dragičevića u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka. Arhiv

Avaz.ba

26.12.2018

Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka danas je dostavljen izvještaj protiv Davora Dragičevića zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti počinjeno na štetu ministra MUP-a RS Dragana Lukača, saopćeno je ovog tužilaštva.

Osumnjičeni je proveden radi ispitivanja u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka. Postupajući tužilac ispitao je osumnjičenog na okolnosti počinjenog krivičnog djela te je donio naredbu o provođenju istrage.

- Iz dostavljenog izvještaja i priloženih dokaza proizlazi postojanje osnovane sumnje da je osumnjičeni počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Nakon ispitivanja od postupajućeg tužioca osoba je puštena da se brani sa slobode. I pored toga što postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio predmetno krivično djelo, nisu ispunjeni posebni zakonski razlozi za određivanje mjere pritvora predviđeni u članu 197. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske. Daljnji tok krivičnog postupka nastavit će se u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske - saopćeno je.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.