ZENICA

Omer Škaljo isključen iz Nezavisnog bloka

Vanstatutarno ponašanje kulminiralo pristupanjem novom političkom bloku, navode u NB-u

B. Mahmić

D. Pa.

26.12.2018

Na prijedlog Etičkog odbora, Gradski odbor (GO) Nezavisnog bloka (NB) Zenica donio je oduku o isključenju Omera Škalje iz članstva ove stranke.  

Kako su pojasnili iz NB-a, Statutom stranke predviđene su sankcije za članove koji djeluju suprotno Statutu i Programu stranke, a svojim ponašanjem, djelovanjem i postupanjem, Škaljo je nanio veliku štetu interesima i ugledu pojedinih tijela stranke i NB-a u cjelini.

- Tokom izbornog procesa i po završetku izbora, na kojima je osvojio mandat u Skupštini Zeničko–dobojskog kantona, u više navrata je djelovao i provodio aktivnosti suprotne Statutu. Njegovo vanstatutarno ponašanje kulminiralo je pristupanjem novom političkom bloku – navode iz NB-a.

Ističu da je Škaljo u više navrata upozoren na radnje koje nisu u skladu sa zajedničkim principima skupštinske većine ZDK, a on se oglušio na upozorenja.

- Shodno tome, nakon odluke Gradskog odbora, Kenan Uzunović, predsjednik GO NB, potpisao je prijedlog za razrješenje Škalje svih dužnosti u NB-u. Na ovaj način stranka će postupiti prema svim članovima koji djeluju za ostvarivanje ličnih interesa, a ne stranke i građana koji su ih birali – poručili su iz NB-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.