SARAJEVO

Parlament FBiH: Članovi Kolegija dogovaraju datum sjednice o budžetu

Elvir Karajbić, predsjedavajući Predstavničkog doma, kazao nam je da će sjednica doma biti do sredine januara kako bi bilo dovoljno vremena za donošenje odluke o privremenom finansiranju

Parlament FBiH. Arhiv

Avaz.ba

26.12.2018

Članovi Kolegija Predstavničkog doma Parlamenta FBiH sutra će održati sastanak da bi dogovorili datum održavanja sjednice ovog doma na čijem bi dnevnom redu bio federalni budžet za iduću godinu.

Elvir Karajbić, predsjedavajući Predstavničkog doma, kazao nam je da će sjednica Doma biti do sredine januara da bi bilo dovoljno vremena za donošenje odluke o privremenom finansiranju ukoliko većina na toj sjednici ne prihvati da budžet bude razmatran po hitnoj proceduri, kako je to zatražila Vlada.

- Upućen je Prijedlog budžeta po hitnoj proceduri, što nije u skladu sa Zakonom o budžetima u FBiH. Preskočeno je razmatranje Nacrta – napomenuo je Karajbić.

Dodao je da do sada nije stigao nikakav prijedlog za dopredsjedavajuće Predstavničkog doma, ali su spremni sutra i o tome razgovarati ukoliko neki prijedlog dođe.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.